Forside | Forum | Billeder | Animationer | Kontakt mig | Foretrukne | Startside | Copyright | Credits | Sitemap | Dosdesign.dk | Mandag, 20. August 2018
Hovedmenu

· Forside / Nyheder
· Autodele24.dk
· Pakketilbud
· Dartskiver
· Dartskiver - Tilbehør
· Dartpile
· Flights
· Flights - Tilbehør
· Opbevaring
· Dart Shirts
· Andet Tilbehør
· Tilbud på dartudstyr !
· Dk's Billigste Pokaler !
· Billede Galleri
· Animationer

· Her finder du EDK
· Kun for medlemmer
· Bestyr./Medl./Gæster
· Holdplan
· Barvagt Plan
· Diverse (NY)
· Resultat Historie
· Dartspil/regler
· Vendespillet (E.D.K)
· Snake Spillet (E.D.K)
· Pacman (E.D.K)
· Spil Dart Her
· Sjov/Spas (dosdesign.dk)
· Sport (dosdesign.dk)
· Spil (dosdesign.dk)
· 2. div. VEST Stilling 14/15
· 2. div. VEST Program 14/15
· Dansk Dart Union (DDU)
· DDU - Nyheder/arkiv
· DDU - Forum/Debat
· DDU - DK Klub Links
· DDU - Udl. Dart Links
· DDU - Indbydelser
· Find din klub
· Dart Arrangementer
· Bymesterskab.dk
· Dosdesign.dk's - Dart
· Dosdesign.dk - SportsPics
· Dosdesign.dk (anbefales)
· E.D.K (Gammel)

· Forum
· Artikler
· FAQ
· Kontakt mig
· Links (fra medlemmer)
Medlemsafstemning
Er dart en dejlig sport?

Ja da !

Nej nej da !

Er helt i tvivl !


Du er nødt til at logge på for at stemme.
Nyeste debatemner
· EPOS Solutions for B...
· What to Consider Sag...
· Know About Various P...
· Quicken Customer Sup...
· Using QuickBooks Tec...
Nyeste artikler
· Infosport
Mest aktive debatemner
· Dette er en test [1]
· EPOS Solutions fo... [0]
· What to Consider ... [0]
· Know About Variou... [0]
· Quicken Customer ... [0]


Oversigt over diverse dartspil/regler !

501
Dart spilles normalt med 3 darts (pile), På en såkaldt clockskive. Hver spiller har på skift et kast. Et kast er benævnelsen for tre darts, altså i virkeligheden 3 kast. Reglerne for 501 er meget simple. I de fleste turneringer får hver spiller 501 point og så gælder det om at komme ned på præcis 0 med så få darts som muligt. Den der bruger færrest darts har vundet. Det kan være nok så svært. Den sidste dart skal placeres i en double eller i bullseye. En hel match kan for eksempel gå over 3 eller 5 sæt i 3 kampe. (man vil kun notere den totale score og ikke værdien for hvert enkelt dart). ( man kan også starte fra 301 eller 701 hvis man synes det er for meget eller for lidt til træningen )

Jorden rundt
(spilles af 2 eller flere spillere) Det gælder om at nå hele skiven rundt. Man starter i 1 dernæst 2, 3, ...20, bull. Den der først rammer bull har vundet. Rammer man doublen i et felt, springes det næst felt over. Rammer man triblen i et felt, springes de 2 næste felter over. Rammer man til sidst double 20 får man en ekstra dart, rammes trible 20 får man 2 ekstra darts, i forsøget på at ramme bull. En lidt vanskeligere udgave, som samtidig giver en god doubletræning: Jorden rundt i double.

Pool
Pool giver god træning i at ramme trible. Spillet drejer sig om at lukke felter og score point. De enkelte felter på skiven får en pointværdi. Felterne fra 1 til og med 15 giver 1 point. Disse kaldes de røde felter. Felterne fra 16 til Bullring har forskellige pointværdier. (de gule felter)
16 = 2 point
17 = 3 point
18 = 4 point
19 = 5 point
20 = 6 point
Bullring = 7 point

Første fase:
Det drejer sig om at score i og lukke de røde felter. Det gør man ved i et kast (=3 darts), at score 3 gange i det samme felt. Trible gælder for 3 scoringer og double gælder for 2 scoringer. Ved 3 scoringer i et rødt felt får man 1 point - og feltet er dermed lukket. Man bestemmer selv hvilket rødt felt man vil ramme. Blot må det ikke være lukket. Som belønning for hurtig lukning af et rødt felt. For eksempel ved at ramme første dart i trible - må resterende darts i kastet bruges til at score i et gult felt. 3 scoringer giver point. Disse felter lukkes ikke. OBS! Hvis man i denne fase af spillet rammer forbi de røde åbne felter med alle 3 darts i et kast, får modstanderen 4 point. Anden fase: Når alle røde felter er lukkede, gælder det nu de gule felter. Her skal felterne lukkes i rækkefølge. Start med 16. I øvrigt gælder her de samme scorings- og lukkeregler som i første fase. Rammer man ved siden af det gule felt med alle 3 darts i et kast, får modstanderen 5 point. OBS! Bullseye tæller 2 x bull ring. Hvis det kniber med 3 scoringer i bull ringen kan man aftale at nøjes med 1 eller 2.

Shanghai
Man kaster i rækkefølge efter felterne: 1-3-5-7-9-11-13-15-17-19 Man kaster kun 3 darts efter hvert felt, den spiller der scorer flest point, har vundet. Scores der imidlertid en SHANGHAI, som er trible - double og single (rækkefølgen er ligegyldig) inden for samme felt har man vundet spillet, uanset pointstillingen. Dog skal runden som er påbegyndt, skydes færdig. Det kan indebære at flere spillere kan vinde spillet. SHANGHAI har mange varianter, at blive spillet på.

170
Forkortet udgave af 501 hvor du skal forsøge at lave en høj score for at komme hurtigt på lukning og samtidig sørge for at bruge de rigtige singler og trebler for at få en brugbar double lukning så hurtigt som muligt. Tæl hvor mange pile du skal bruge på at lukke fra 170 og når du har spillet nogle spil, f.eks. 10, så kan du udregne dit gennemsnit og gemme dette til sammenligning næste gang du træner.

Rundt om uret
Godt spil for begyndere men absolut også godt som opvarmningsspil for de mere øvede. Kast efter alle singlerne på skiven i rækkefølge og slut af med bull (grøn eller rød). For de mere øvede kan man bruge doubler og trebler i stedet for singler for at gøre det sværere og mere udfordrende. Tæl hvor mange pile du bruger og regn et gennemsnit ud på f.eks. 10 spil så du kan sammenligne næste gang du træner.

60 lukning
Dette spil er lidt mere krævende og udfordrende. Du skal lukke fra 60 på 3 pile. Hvis det lykkes så lægger du 10 til så du næste gang skal lukke fra 70 på 3 pile. Lykkedes det ikke så trækker du én fra så du skal lukke fra 59. Her er et par eksempler mere, - altid kun 3 pile : 60 lukket, 70 ikke lukket, 69 ikke lukket, 68 ikke lukket, 67 lukket, 77 lukket, 87 ikke lukket, 86 o.s.v. Hvor højt kan du komme efter f.eks. 10 eller 20 lukninger ? – Gem resultatet til sammenligning...

27
God doubletræning for øvede. Du starter med 27 point. Kast 3 pile efter double 1. Hvis du rammer lægger du din score til, f.eks. 2xdouble 1 = 4 + 27 = 31 og hvis du misser trækker du 2 fra, f.eks. 27- 2=25. Det er kun scores i den double som du er nået til der tæller. Fortsæt med 3 pile efter double 2, 3, 4, 5 o.s.v. til og med rød bull (double 25). Hver gang du rammer lægger du scoren til, og hver gang du misser en double på 3 pile trækker du doublens værdi fra i din score. Hvis du kommer under 0 er spillet slut og du må starte forfra. Prøv at opnå så høj en slutscore som muligt og gem denne til sammenligning. Verdensrekorden er lidt over 600.

Skovhugger
Bestemt også et af de bedre spil hvor du kommer rundt på hele skiven, kort fortalt ligner det meget cricket altså lige bortset fra du her starter med nummer 13 og så opad, du skal lave 13-14-D-15-16-T-17-18-41-19-20-B og D=(Doubler) T=(Tribler). Man skal score så meget man kan i hvert felt med 3 pile, og misser du et felt med alle 3 pile skal man halvere sin score, laver du 2x 13 på de første 3 pile har du scoret 26 point, næste gang laver du en single 14 og en trible 14 som giver 56 point, dem ligger du sammen med de 26 fra første runde og har nu 26+56= 82 point, 3 gang du går til skiven rammer du ikke det felt du skal og skal så halvere dine point 82=41 og du har nu 41 point, den der har flest point til slut hat vundet spillet !!! Når du skal lave D & T skal det være i et af de felter der er med i spillet 13 til Bull. Når du skal lave 41 skal du bruge ALLE 3 pile og det skal give 41 samlet !!!

Fodbold
Også et af de bedre spil, det er ukompliceret og det giver en god træning i at ramme doubler og Bull. Man starter med at kaste efter Bull. Når første spiller rammer den, må spilleren score i doublerne, indtil den næste får bolden (Rammer Bull). Der gives point efter de doubler man rammer, spillerne aftaler på forhånd hvor mange point man skal nå for at vinde, 100 - 500, o.s.v. Der kan selvfølgelig også spilles med Bull og tribler.

Mickey Mouse
Bestemt et af de bedre spil hvor du kommer rundt på hele skiven, desuden kan du tilføje regler næsten som det passer dig, kort fortalt skal man lukke felterne 20-19-18-17-16-15 og bull, det gør man ved at ramme hvert felt 3 gange, eller ramme trible som tæller for 3, double som tæller for 2, du kan altså lave trible 20-19-18 og så du færdig med de felter. Man kan så tilføje T=tribler (du skal lave 3 tribler), D=doubler (du skal lave 3 doubler) på den måde kan du ændre spillet efter dit behov.

Træningssæt
Lav et træningssæt med en kombination af disse spil således at der er lidt afveksling, - så er det sjovere at træne og dermed lettere at holde lysten og motivationen oppe. Et par dage før en kamp eller et stævne bør du spille 501 for at komme ind i kamprytmen. Du kan evt. spille mod en fiktiv modstander som altid lukker på f.eks. 18, 21, 24 eller 27 dart afhængigt af dit niveau og så se om du kan vinde en match bedst af 5 sæt, det giver en god forberedelse til den kommende kampsituation.

NB ! Har du flere spil du gerne vil have på siden, så send mig en mail (klik evt. på "KONTAKT MIG" i hovedmenu) !

Tradedoubler-edk

Gæst
Brugernavn

Password

Husk migBliv medlem
Mistet password?
Brugere online
Gæster online: 1
Ingen medlemmer online

Antal medlemmer: 44
Nyeste medlem: leesmith
edk højre side reklameChat Boks
Du er nødt til at logge på for at skrive en replik.

GOD SOMMER IGEN !!
05.06.18 16:17
GOD SOMMER
13.07.16 22:39
God bededag
21.04.16 16:49
Se dart hver weekend i tv
22.02.16 23:59
Fredags Turneringen igen og det sker på fredag d.12/12-14 i Esbjerg West Dart sidste tilmelding kl 19
08.12.14 21:22
Så starter Fredags Turneringen igen og det sker på fredag d.17/10 i Esbjerg Øst sidste tilmelding kl 19
14.10.14 17:49
HUSK der er fredagsturnering i Esbjerg Øst fredag den 20. juni kl. 19.00 - Vel mødt !
17.06.14 18:05
God forårssæson til alle - Husk støt din lokale dartklub !
05.03.14 21:51
Der vil d. 14/02-14 blive afholdt en fredags turnering. Indskuddet er 50,- pr deltager, som bruges til præmier i A og B rækker. Turneringen starter kl 19.00 og dørene åbnes kl 17.00.
12.02.14 23:22
Nyheden på forsiden er ændret lidt !
28.10.13 22:22

[Replikarkiv]
Created by Danni Olling Sørensen - Copyright www.dosdesign.dk © Since 1999
Tradedoubler-edk